Ferskfisk, saltfisk og tørrfisk fra Averøy!

Sigurd Folland AS selger fiskeprodukter av blant annet torsk, lange og brosme. Vi forsyner norske og utenlandske kunder med noe av det beste havet har å by på. All fisk pakkes og emballeres på en korrekt måte som garanterer lang holdbarhet og god kvalitet.

Som en tradisjonsrik familiebedrift, har vi god greie på fisk og deler gjerne kunnskapen vår med kundene våre. Spør oss gjerne om oppbevaring og tilberedning!

 

Klippfisk

Visste du at Brasil og Portugal er de landene i verden som spiser mest norsk klippfisk? Bacalao er Portugals nasjonalrett, og mesteparten av fisken er faktisk importert fra Norge.

Navnet klippfisk kommer av at fisken helt fram til 1960-tallet, ble saltet ute på klipper. Nå blir den saltet i omlag to uker i kar for å lake seg. Etterpå stables den med salt mellom lagene og ligger tørt slik at laken renner av. Etter to uker er den saltmoden. Ferdig saltet fisk blir så tørket i en tørketunell eller et tørkekammer.

Klippfisk kan nytes på mange måter: som tradisjonell bacalao i tomatbasert saus, sammen med pasta og ostesaus, eller som Bacalo Pil Pil med chili, hvitløk og olivenolje. Den smaker også godt med gratinerte nachos, eller rett og slett som snacks.

Klippfisk torsk
Pakket i 25kg kartong
Størrelser 21/30, 16/20, 13/15, 10/12, 7/9, 4/6

Klippfisk loins
Pakket i 2kg poser
Størrelser 300-700gr, 700gr+

Klippfisk biter (bacalaofisk)
Pakket i 2kg poser

Fersk fisk

 I 90 år har Sigurd Folland AS solgt fersk fisk. Vi vet at kundene ønsker fisk av høy kvalitet med delikat smak, og vi tilbyr det beste av sesongens ferske fisk – året rundt. Høyt fokus på kvalitet gjør av vi garanterer at fisken smaker slik fersk fisk skal smake – fortreffelig!

 

Saltfisk

Salting av fisk er en gammel konserveringsmetode. Etter en måned i saltlake er fiskens vanninnhold på 55 % og vannet er mettet med salt. Få enzymer og mikroorganismer overlever, og fisken er konservert. 

Saltfisk er fisk som er saltet, men ikke tørket. Fiskens råstoff er viktig for kvaliteten, men også saltemetoden og lagringen spiller en viktig rolle. Sigurd Folland AS har som fjerde generasjon fiskehandlere svært gode kunnskaper om behandlig av saltfisk og garanterer prima kvalitet.

Saltfisk torsk
Pakket i 25kg kartong
Størrelser 21/30, 16/20, 13/15, 10/12, 7/9, 4/6, 6+

Saltfilet

Sigurd Folland AS lager kvalitetsfileter av blant annet lange og brosme. Moderne fileteringsmaskiner kombinert med gode råvarer og høy kunnskap om fiskeforedling, er din garanti for saltfileter av uslåelig kvalitet.

Saltet Langefilet
Pakket i 25kg kartong
Størrelser 200/400, 400/700, 700/1000, 1000/1500, 1500/2000, 2000+

Saltet Brosmefilet
Pakket i 25kg kartong
Størrelser 100/200, 200/400, 400/700, 700+

Saltet Torskefilet
Pakket i 25kg kartong
Størrelser 200/400, 400/700, 700/1000, 1000/1500, 1500/2000, 2000+

 

Tørrfisk

Det gammelnorske ordet for torsk er turskr, som betyr tørrfisk. Mye av tørrfisken lages av torsk, men også andre fiskeslag som brosme brukes til tørrfisk.

Tørking av mat er verdens eldste konserveringsmetode. Tørrfisk er usaltet fisk som er tørket ute på naturlig vis av sola og vinden. Før den henges til tørking på hjell, blir den sløyet og renset. Etter omlag tre måneder på hjell forsvinner mesteparten av vannet i fisken. Tørrfisk har samme næringsinnhold som fersk fisk, men i mer konsentrert form.

Tørrfisk Brosme
Pakket i 45kg bunt
Størrelser 20/40, 30/50, 50/70

Kontakt oss på telefon eller e-post om våre fiskeprodukter!

Kontaktinformasjon

Adresse : Reksundveien 207, 6533 Averøy
Telefon : +47 71 51 51 02
E-post : post@sigurdfolland.no